Image
Image

Uitdaging

Een online opleiding is niet nieuw. Het is daarom dat er al aardig wat concurrentie aanwezig is op deze markt. Ook lijkt een opleiding, bijvoorbeeld tot programmeur, niet de meest low-key one om in te stappen. Aan ons de uitdaging om een opleiding als deze zo aan te kunnen bieden en marketen, dat elke willekeurige persoon eraan zou kunnen beginnen en hier ook van overtuigd wordt! 

Toen wij het account overnamen binnen Google Ads was er sprake van een verouderde keyword structuur, die vernieuwd moest worden vanwege overlap in verschillende campagnes. Genoeg te doen dus!

Oplossing

Als Yellowhawk zijn wij verantwoordelijk om Winc te laten groeien door middel van Google Ads. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat ze kwalitatieve leads genereren. Er is in dit geval sprake van een lead wanneer er een e-mail adres achter wordt gelaten, een webinar aan wordt geklikt of een adviesgesprek aan wordt gevraagd. 

Van leads naar klanten

Het doel van deze acties is dat het uiteindelijk klanten worden. De leads zijn wat sneller kwalitatief dan in andere gevallen omdat men niet zomaar vrijblijvend een adviesgesprek aanvraagt in deze sector. Wij hebben ervoor gezorgd dat we kunnen sturen op leads door een conversievalue te bepalen. Dit betekent dat we vooraf bepalen hoeveel het mag kosten (CPA) en hoeveel het op moet leveren.

De keywords hebben we als een piramidevorm opgebouwd: broad keywords in de top, phase keywords in het midden en als onderste laag exact keywords zodat je kunt gaan sturen. 

Qua concurrentie differentieert Winc Academy door de opleiding remote aan te bieden. Hier kun je bijvoorbeeld lezen hoe Sander Markies op deze manier gewoon vanuit Spijkenisse de cursus based in Amsterdam kan volgen. Juist omdat de opleiding op deze manier in elkaar steekt, zorgt Winc Academy ervoor dat er genoeg persoonlijke aandacht en interactie is tijdens de lessen en de opleiding.

Image

Resultaat

Sinds we met de organisatie in zee zijn gegaan is er sprake van een flinke toename in het aantal leads. Bovendien bespreken we wekelijks in een videocall wat er te doen staat en hoe het gaat, waardoor er sprake is van een hechte samenwerking. We helpen Winc Academy graag aan nog meer studenten in de toekomst!

GERELATEERDE CASES

Hoe ziet een
samenwerking
eruit?

Betrokken. Resultaatgericht. Ambitieus. Samenwerken met de performance marketeers van Yellowhawk betekend in feite dat je er collega’s bij krijgt. Dit is wat je concreet kan verwachten;

GET HOOKED

Onze aanpak

Heldere en concrete groei-prognoses ( Je weet vooraf wat je kan verwachten).

Een vast moment om de resultaten te bespreken met elkaar (videocall.)

We geven proactief aan waar er ruimte is voor verbetering, zowel op campagne-niveau als qua budget-besteding.

We nemen je als opdrachtgever mee in het inhoudelijke proces (kennisdeling).