Image

Uitdaging

Er bestaat veel concurrentie op de markt van verkleedkleding. Vanwege de aanwezigheid van veel aanbieders is het daarom ontzettend belangrijk om zo snel mogelijk op de juiste trend in te spelen, met een strategie waarbij kosten en opbrengsten altijd in verhouding blijven. 

Naast hoge concurrentie is seasonality” een grote uitdaging. Traditioneel gezien zijn Sinterklaas, Halloween en Carnaval de momenten om verkleedkleding te kopen. Het is daarom aan ons de uitdaging om het gehele jaar een prinsessenjurk onder de aandacht te brengen!

Image

Oplossing

Prinsessenjurk.nl maakte eerder enkel gebruik van Google Ads. Toch zagen wij zagen meer opties. We breidden de advertenties uit met Social Ads, door middel van Facebook, Instagram, Pinterest en een Google Search en Shopping setup. Achteraf zien we hoe ontzettend belangrijk de socials voor het platform zijn geweest. Mede dankzij de dataverwerking in een Google Data Studio dashboard was het mogelijk om op basis van real-time data nieuwe kwartaalplannen te maken en de strategie opnieuw te herzien. 

Roadmap

Samen met Prinsessenjurk.nl bedachten we thema’s en acties om de webshop te onderscheiden van de concurrent. Zo werken we met een roadmap: welke acties gaan bijdragen om het resultaat te behalen? Elk half jaar blikken we terug op uitgevoerde acties. Wat kan beter en waar liggen de kansen voor komend half jaar? 

Image

Resultaat

Al met al zijn we trots op wat we bereiken in samenwerking met Prinsessenjurk.nl. Jaar op jaar is er sprake van flinke groei van gemiddeld 75%. Innovatie blijft mogelijk, omdat we elk kwartaal een nieuwe roadmap opstellen met duidelijke doelen, waardoor groei zichtbaar is.

Op basis van deze resultaten kan Prinsessenjurk.nl blijven doen waar het ooit voor is gestart; kinderen blij maken. Dankzij Prinsessenjurk.nl zijn er al 16.000 kinderen blij gemaakt met een prinsessenjurk, en dat aantal willen we alleen maar laten groeien!

 

GERELATEERDE CASES

Hoe ziet een
samenwerking
eruit?

Betrokken. Resultaatgericht. Ambitieus. Samenwerken met de performance marketeers van Yellowhawk betekend in feite dat je er collega’s bij krijgt. Dit is wat je concreet kan verwachten;

GET HOOKED

Onze aanpak