Makkelijk adverteren op Instagram: boost je post!

TIPS

Merken promoten hun content al jaren op social media platforms. Met bijna drie biljoen social media gebruikers is bijna elke doelgroep er wel te vinden. Maar door de enorme load aan bijdragen wordt interactie met de klant op een natuurlijke manier steeds lastiger voor een merk..

Om echt veel te bereiken met Instagram, zul je er toch echt geld in moeten stoppen. En een van de meest makkelijke en effectieve manieren om social media advertising te gebruiken is door je Instagram posts te boosten. Je hoeft hiervoor namelijk niet per se te werken in de business manager van Instagram. Hoe werkt dit precies?

Wat betekent het om een post te boosten? Als je een post boost, betaal je Instagram om het bereik van een van je bestaande posts te vergroten. Dit kan bij zowel je eigen volgers als bij een getarget publiek. De desbetreffende post zal eruit zien als een gesponsorde post in je feed.

Een post boosten is anders dan een betaalde post via Advertentiebeheer, omdat je niet dezelfde aanpassingsfuncties hebt. Bij deze laatste optie kun je bijvoorbeeld specifieke zakelijke doelstellingen en doelgroepen die voor jou het belangrijkst zijn bereiken. Wil je de betrokkenheid op je pagina vergroten? Dan is boosten al een prima optie om jouw zichtbaarheid te vergroten. Wil je advertentietypen en campagnes maken die wat geavanceerder zijn? Dan kun je beter gebruik maken van Advertentiebeheer.

Waarom zou je een post boosten?

  • We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: het is ontzettend makkelijk. In een paar klikken is het geregeld en je hebt zelfs de functie om Instagram automatisch jouw doelgroep te laten bepalen.
  • Om je doel op een kosteneffectieve manier te bereiken. Wanneer je een post boost die aansluit om jouw doelgroep bespaar je geld. Je voorkomt op deze manier dat mensen die sowieso al niet ge├»nteresseerd zijn in jouw product het bericht op hun feed te zien krijgen.
  • Om jouw brand awareness te vergroten! Als je jouw merk herhaaldelijk laat zien is dit bevorderlijk voor de identiteit van je merk.
  • Om nuttige data te verzamelen voor jouw marketingstrategie. Bij elke post kun je kijken naar de behaalde resultaten: denk hierbij bijvoorbeeld aan verkeer, engagement en demografie.

Een stappenplan om een Instagram post te boosten:

Stap 1: Klik op bericht promoten onderaan de post

Stap 2: Instagram vraagt je naar het doel van je post. Vul hierbij in wat bij jou van toepassing is!

Stap 3: Kies jouw publiek. Nadat je een doelstelling hebt gekozen, kun je op drie verschillende manieren targeten: automatisch, handmatig en op basis van speciale vereisten.

Stap 4: Stel je budget in en de duur van de periode dat je het bericht wilt boosten. Instagram schat voor jou in met welk budget je wat kunt bereiken!

Met een paar klikken is het dus al gebeurd. Het is niet lastig, wel belangrijk als je echt wat wilt bereiken met social media!

Wil je toch wat meer geavanceerde doelstellingen bereiken voor jouw bedrijf? Bij Yellowhawk zijn we gespecialiseerd in social advertising. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier!

GERELATEERDE BERICHTEN

KENNIS
De voordelen van Google for Jobs
Ongeveer 70% van de werkzoekenden begint in Google. Tegenwoordig is het zo dat er, in…
TIPS
Waarom beginnen met contentmarketing?
Contentmarketing is een van die dingen die vrij snel naar boven komt als je het…
TIPS
Makkelijk adverteren op Instagram: boost je post!
Merken promoten hun content al jaren op social media platforms. Met bijna drie biljoen social…
TIPS
Overtuigend zijn met online marketing
De zes overtuigingsprincipes van Robert Cialdini uit 1984 staan aan de basis van veel online…
TIPS
Employer branding: wacht er niet mee
Employer branding: medewerkers die uitstralen wat de missie van een bedrijf is. Het zijn de…
TIPS
Wat is jouw “big ideaL?”
“The brands we most admire are built not just on big ideas, but on big…
TIPS
De zin van reviews op jouw webshop #2
We hebben je al het een en ander verteld over reviews. Eigenlijk kun je er…
TIPS
De zin van reviews op jouw webshop #1
Reviews, wie leest ze niet. We vinden het fijn om een stukje bevestiging te krijgen,…
1 / 9