Adverteren op Pinterest

MEDIA

De sociale netwerksite Pinterest bestaat uit een creatieve verzameling van alles wat inspirerend is. Het kan als het ware gezien worden als een digitaal prikbord; de gebruiker ‘pint’ afbeeldingen en kan deze bewaren op ‘borden’. Bovendien is het ook ideaal om te adverteren op Pinterest!

Anders dan andere sociale mediaplatforms speelt Pinterest in op belangrijke levensgebeurtenissen, zoals een bruiloft, de komst van een kindje of een nieuw huis. Het is hiermee dus veelal gericht op de toekomst!

Pinterest is van alle markten thuis. Je vindt er van alles over lifestyle, fashion, interieur, beauty, sporten en reizen. Sterk visuele content is erg belangrijk op dit platform, omdat visuele looks en het design de waarde bepalen van je pin. Aangezien men vooral op pinterest zit om er op zoek te gaan naar inspiratie, zul je met je merk vooral een stukje awareness en brandbuilding bereiken. Met maandelijks 250 miljoen gebruikers is Pinterest zeker een interessante optie om bekendheid te krijgen. We nemen je mee in de wereld van Pinterest Advertising, zodat je af kunt wegen of dit iets is voor jouw organisatie! 

Met een pin kun je groeien in merkbekendheid, meer verkeer naar je website leiden, meer conversies krijgen en kan het aantal videoviews toenemen

Pinterest biedt de volgende soorten advertenties:

Gesponsorde pins: De gesponsorde pins zien er hetzelfde uit als normale pins die verschijnen in de home feed. Je betaalt hier bijvoorbeeld voor het bereiken van een bepaalde doelgroep of een categoriepagina. Voor conversies en websiteverkeer is dit een uitstekende optie, aangezien je direct op de website van de adverteerder kunt komen als je op de gesponsorde link klikt.

Gesponsorde videopins: Deze pins komen voor een groot deel overeen met de gesponsorde pins, maar verschijnen in de vorm van een clip. Je ziet nog weinig video’s op Pinterest, dus wellicht is dit de kans voor jouw organisatie! Jouw verhaal wordt zo op een nog volledigere manier aan je doelgroep verteld.

Gesponsorde carrousels: Dit zijn verschillende afbeeldingen waar een gebruiker doorheen kan swipen. Op deze manier is het mogelijk om in te zoomen op details van een product.

Gesponsorde app-pins: Maak je gebruik van een app? Op deze manier is het mogelijk om apps direct te downloaden vanuit pinterest!

Naast deze opties kun je ook targeting instellen op trefwoorden, interesses, demografie en doelgroepen. Een voorbeeld van een groot bedrijf dat succesvol gebruik maakt van Pinterest is Allerhande. Zij hebben, dankzij Pinterest, al meer dan 600.000 bezoekers per maand!

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om op te vallen op Pinterest. Vergeet niet dat Pinterest een van de meest visuele en creatieve social media-omgevingen is en hier grotendeels om draait. Neem dit mee in je strategie wanneer je wilt gaan adverteren op Pinterest!

GERELATEERDE BERICHTEN

MEDIA
Social shopping op Instagram en Facebook
Wat is social shopping Het ene moment scrollen door nieuwe producten van jouw favoriete webshop,…
MEDIA
Adverteren op Pinterest
De sociale netwerksite Pinterest bestaat uit een creatieve verzameling van alles wat inspirerend is. Het…
MEDIA
Adverteren op TikTok: hoe, wat en waarom?
Het platform TikTok is razendsnel populair geworden in de afgelopen jaren. Er wordt massaal gescrolled…
MEDIA
Adverteren op Snapchat
Het populaire platform Snapchat “Aantal dagelijkse Snapchat-gebruikers stijgt naar 293 miljoen”, zo luidt een koptitel…
MEDIA
Black Friday tips en tricks voor je webshop
Sinds een aantal jaar is de Black Friday-trend ook overgewaaid naar Nederland. Deze dag is…
1 / 9